Loopbaantraject en -coaching

Heb je een baan waar je je hart niet helemaal of helemaal niet in kwijt kan? En knaagt er iets in jou of leeft er wellicht een stil verlangen in jou, om de stap te zetten naar werk wat wel goed aansluit bij wie jij bent? Een loopbaancoach kan je hierbij helpen!

 

Loopbaan oriëntatie (3-4 maanden)

Hier kunnen we jou bij helpen door samen te onderzoeken in welke baan jouw talenten en interesses wel perfect tot uiting komen. Je gaat je weer krachtiger en gelukkiger voelen.

Tijdens dit oriëntatie traject krijg jij antwoord op de volgende vragen: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat wil ik?’ We gaan hiervoor o.a. gesprekken voeren, wandelen, testen maken en (creatieve) opdrachten doen of maken. Op basis van al deze informatie komen we samen tot een concreet zoekprofiel die het beste aansluit bij wie jij bent en wat jij wil. Dit gaat jou rust, richting en focus geven om zelf weer vol vertrouwen mee verder te kunnen. Hoe fijn zou het zijn om eindelijk duidelijkheid en zicht te krijgen op welke richting jij op wil?

Onderdelen: zelfonderzoek; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik, opstellen persoonsprofiel, opstellen CV/Linkedin profiel en sollicitatiebrief, richting bepalen.

 

Loopbaanonderzoek (6-9 maanden)

Je kunt op een kruispunt in je leven komen te staan. Het is tijd om een keuze te maken. Misschien heb je dat al een tijdje zien aankomen, maar dacht je er nog onderuit te kunnen. Inmiddels zie je het onder ogen: “Ik moet iets anders, maar wat?” Het loopbaanonderzoek helpt je bij het maken van die keuze. Je gaat samen met je loopbaancoach op zoek naar het perspectief dat het beste bij jou past. Vaak is het een grote stap, maar blijkt het traject zelf minder moeilijk dan verwacht. Het is een kwestie van veel informatie verzamelen, deze informatie ordenen en op je in laten werken, en je gevoel volgen. Natuurlijk heb je jouw eigen beren op de weg, en die kom je tegen ook. Maar ook de obstakels geven jou inzicht in hoe je je weg kunt vinden in jouw loopbaan.

Onderdelen kunnen zijn: zelfonderzoek; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik, opstellen strategisch marktbewerkingsplan, opstellen CV/LinkedIn profiel en brief, ontwikkelen netwerkvaardigheden, oefenen presentatie- en sollicitatievaardigheden, begeleiding in de startfase.

 

Re-integratie 1e en 2e spoor (6-12 maanden)

Ben jij na afwezigheid door ziekte weer klaar om aan de slag te gaan? Re-integratie is voor veel mensen een lastig proces. Met een vaste coach doorloop je je re-integratie op een professionele manier. We kijken naar jouw gezondheid en behoeften en op basis hiervan gaan we op zoek naar de beste manier van re-integratie. Bij ons kun je terecht voor re-integratie eerste spoor en re-integratie tweede spoor, allemaal volgens de Wet Verbetering Poortwachter. Onze begeleiding zorgt ervoor dat je met een op maat gemaakt plan van aanpak gaat re-integreren. We kijken naar wat je op dit moment aankan en waar je naartoe wilt groeien. Soms lukt het om terug te keren je in huidige functie. Ook komt het voor dat er een passende andere functie door je huidige werkgever wordt aangeboden. Hierdoor creëer je duurzame inzetbaarheid en dat helpt je om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. Hierbij spreken we van re-integratie 1e spoor.

Maar het kan ook voorkomen dat het beter is voor je gezondheid om te proberen om ander werk te vinden bij een andere werkgever. Misschien past je oude functie niet meer bij je of wil je gewoon totaal iets anders met je leven. Met de re-integratiebegeleiding op maat gaan we kijken naar jouw mogelijkheden. We kijken naar je kennis, ervaring en talenten en houden rekening met je gezondheid. Op basis hiervan ga je op zoek naar een nieuwe baan die in deze omstandigheden bij je past. Dit heet ook wel re-integratie 2e spoor!

Onderdelen kunnen zijn: reset traject, energiescan, zelfonderzoek; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik, opstellen strategisch marktbewerkingsplan, opstellen CV/LinkedIn profiel en brief, ontwikkelen netwerkvaardigheden, oefenen presentatie- en sollicitatievaardigheden, snuffelstages, begeleiding in de startfase.

 

Outplacement (o.b.v. offerte, 9-12 maanden)

Verschillende redenen kunnen aanleiding zijn voor outplacement. Het initiatief kan komen vanuit de werkgever en/of je komt zelf met het verzoek. Outplacement kan een ingrijpend proces zijn waarbij je te maken kan krijgen met diverse emoties, zoals: gevoel van falen, onzekerheid over jezelf, functioneren en/of de toekomst, verdriet door bijvoorbeeld het verlies van je baan, etc. Toch zien we dat een outplacementtraject ook kansen biedt. Namelijk om werk te vinden wat mogelijk beter aansluit bij wie je bent of bij wat jij leuk vindt en weer energie van krijgt.

Onderdelen kunnen zijn: tijd, opvang en ondersteuning om ontslag te verwerken, zelfonderzoek; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik, opstellen strategisch marktbewerkingsplan, opstellen CV/LinkedIn profiel en brief, ontwikkelen netwerkvaardigheden, oefenen presentatie- en sollicitatievaardigheden, begeleiding in de startfase.

 

Werkwijze

Voor aanvang van het traject starten we met een kennismakingsgesprek van 45-60 minuten. Hierin bespreken we wat je wilt bereiken en hoe het traject je dichter bij jouw doelen kan brengen. Dit kennismakingsgesprek is ook bedoeld om te kijken of het klikt met je coach en of je het gevoel hebt bij ons in goede handen te zijn. Daarna volgt een offerte voor jou of je werkgever. Na akkoord op deze offerte, kunnen we direct aan de slag. Wachtlijsten kennen wij namelijk niet!