Basis GGZ

Psychische klachten Basis GGZ

Iedereen is wel eens druk, angstig of somber. Dat is op zich niets bijzonders. Pas als een psychische klacht jouw dagelijks leven belemmert, spreken we van een stoornis.

Psychische stoornissen zijn er in alle soorten en maten en hebben vaak grote invloed op het dagelijkse leven. Elke dag is een uitdaging en het is moeilijk een normaal leven te leiden, contacten te onderhouden, naar school te gaan of te werken.

Jouw klacht zit van binnen. Je kunt het niet zien en daardoor kan het moeilijk zijn om te achterhalen wat er speelt. Want, heb je nou een burn-out of ben je gewoon aan vakantie toe? Is je kind lekker druk of heeft hij ADHD? Vertrouw op je gevoel. Als jij het gevoel hebt dat er iets niet klopt en dat je het even niet alleen kan dan is het voldoende om dat gevoel serieus te nemen.

Behandeling binnen de Generalistische Basis GGZ is gericht op cliënten die tijdelijk psychische klachten ervaren. Deze klachten kunnen gericht zijn op stemmingsproblematiek (somber zijn, weinig energie hebben, minder plezier beleven) of angst (na een traumatische gebeurtenis of met een ‘spontaan’ verloop). Ook andere klachten kunnen in aanmerking komen voor behandeling binnen de Generalistische Basis GGZ.

Werkwijze

Tijdens het intakegesprek brengen we samen jouw klachten in kaart, in dit gesprek bespreken we wat je wilt bereiken en kijken we samen welke behandeling bij jou past. Bij de behandeling gaan we gericht aan de slag om klachten zo snel mogelijk te verminderen. De behandeling bestaat uit maximaal 12 gesprekken.

Tarieven basis GGZ

Intraverte Reset heeft geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. Afhankelijk van de polis die je hebt afgesloten, krijg je de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Een restitutiepolis vergoedt alle kosten, een naturapolis vergoedt doorgaans 60 tot 80% van de kosten.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Ja, met een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist wordt een behandeling in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. De hoogte van de vergoeding van je zorgverzekeraar is afhankelijk van de zorgpolis die je hebt. Het is aan te raden om van te voren uit te zoeken welk deel van de kosten door jouw verzekeraar worden vergoed. Geef aan dat je bij een vrijgevestigd, Big-geregistreerde GZ-psycholoog in behandeling gaat binnen de basis-ggz, die contractvrij werkt.

Eigen Risico

Het eigen risico wordt aangesproken voor kosten gemaakt i.v.m. behandelingen  basis GGZ. Is je eigen risico “op” dan worden de meerkosten basis GGZ vergoed vanuit de basisverzekering.

Vergoeding per behandeltraject

van de behandeling wordt een inschatting van de behandelduur gemaakt op basis van de ernst en de complexiteit van de klachten.

Kort Middel Intensief Chronisch Onvolledig behandeltraject*
294 minuten 495 minuten 469-750 minuten 750 minuten 120 minuten
± 3-5 gesprekken ± 6-8 gesprekken ± 9-12 gesprekken Max. 12 gesprekken ± 1-2 gesprekken
€ 522,13 € 885,01 € 1434,96 € 1380,49 € 228,04

 

*Wanneer je wel een intake hebt gehad, maar geen vervolgbehandeling of wanneer vroegtijdig blijkt dat je klachten beter behandeld kunnen worden binnen de Gespecialiseerde GGZ, dan worden kosten voor een ‘onvolledig behandeltraject’ in rekening gebracht.

Een gesprek duurt maximaal 45 minuten. Daarnaast is er een kwartier voorbereidings- en uitwerkingstijd.

De kosten van de behandeling betaal je rechtstreeks aan onze praktijk. Aan het einde van het behandeltraject ontvang je een verzamelfactuur die je bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Vervolgens krijg je de kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van je zorgpolis en openstaand eigen risico) vergoed.

Onvergoede zorg

Heb of wil je geen diagnose en wil je wel graag in behandeling komen? Of heb je behoefte aan wat losse gesprekken? Dat kan, de behandeling wordt dan niet vergoed vanuit de zorgverzekeraar en de sessies komen voor eigen rekening. Een sessie van 45 minuten kost € 110,-. Je hebt dan geen verwijzing nodig van de huisarts en je eigen risico wordt niet aangesproken.